Elektriker Kungsbacka

Elinstallationer och smarta hus

Smarta hus

SMARTA HUS

Vi erbjuder projektering när det gäller smarta hus, installation, programmering, dokumentation och driftsättning.

Smarta hus kanske för tankarna till science fiction för vissa personer. Men numera är tekniken så enkel att i stort sett vilken villa som helst kan bli smartare genom automatiserade system.

Vad innebär då ett smart hus? Det handlar om automatiserade lösningar som underlättar det mesta i hemmet. Man kan övervaka och styra bostaden på avstånd med mobil eller dator och få larm om något oförutsett inträffar. Det ”intelligenta” styrsystemet tar emot information från olika sensorer, detektorer, kontakter och givare. Signalerna bearbetas och styr sedan funktioner som exempelvis belysning, lås, ventilation, larm och även värme. Kommunikationen mellan komponenterna kan ske via kabel, via elnätet eller trådlöst.

Bara fantasin sätter gränser för smarta hus

Bara fantasin, och dina personliga behov, sätter gränser för vad man kan göra med ett smart hus. Det är inte bara praktiskt att göra sitt hus smartare, utan även ekonomiskt och miljövänligt. Sänk temperaturen automatiskt när ingen är hemma och höj den igen när någon kommer hem – ett smidigt sätt att sänka kostnaden för värme och energi.

Är du lite glömsk och disträ? Fjärrstyrning via mobilen kan vara praktiskt. Slog jag av spisen? En knapptryckning och oron är borta. Är man kaffesugen kan man slå på kaffebryggaren just innan man kommer hem. Som sagt, det är bara fantasin som sätter gränserna för ett smart hus.

Kolla in vår smarta anläggning

Vi har byggt upp en anläggning hos oss där du som kund har möjlighet att prova funktioner och tydligare åskådliggöra hanteringen av dessa. Nedan kan du se några bilder från vår montervägg. Väggmodulerna är uppbyggda i en skala 1:12. Välkommen att besöka oss!

Hör av dig till oss om du vill prova funktionerna på vårt eget smarta hus!

Kontakta oss!

 

Vi genomför alla sorts elinstallationer, stora som små, med säkerheten i fokus!